badanie żywności
  • MLEKO I PRZETWORY MLECZNE
  • MIĘSO I PRZETWORY MIĘSNE
  • RYBY I PRZETWORY RYBNE
  • OWOCE, WARZYWA I PRODUKTY OWOCOWO-WARZYWNE
  • WYROBY PIEKARNICZO-CUKIERNICZE
  • PRZYPRAWY
  • JAJA
  • WYMAZY I WYCINKI Z TUSZ
  • BADANIA PRZECHOWALNICZE
  • WYMAZY Z MASZYN I URZĄDZEŃ
  • WYMAZY Z RĄK PERSONELU
  • obecność Salmonella spp.
  • obecność Listeria monocytogenes
  • liczba Listeria monocytogenes
  • liczba gronkowców koagulazo-dodatnich
  • liczba Escherichia coli
  • liczba bakterii z grupy coli
  • liczba bakterii tlenowych
  • liczba Enterobacteriaceae
  • liczba drożdży i pleśni
  • ogólna liczba bakterii tlenowych w 30oC
  • obecność gronkowców koagulazo-dodatnich
  • obecność bakterii z grupy coli
  • liczba Clostridium perfringens
  • obecność Clostridium perfringens
  • liczba bakterii redukujących siarczany (IV) rosnących w warunkach beztlenowych
  • liczba przypuszczalnych Bacillus cereus
  • liczba bakterii tlenowych w 30oC
  • liczba Enterobacteriaceae
  • obecność Salmonella spp.
  • oznaczenie białka met. Kjeldahla
  • zawartość tłuszczu
  • zawartość chromu
  • zawartość kadmu
  • zawartość ołowiu
  • zawartość arsenu
  • zawartość rtęci
  • wilgotność/ sucha masa
  • oznaczanie popiołu
  • sodu w przeliczeniu na NaCl
  • obecność pałeczek Salmonella spp.
  • obecność Listeria monocytogenes
  • liczba gronkowców koagulazo-dodatnich
  • liczba Escherichia coli
  • liczba bakterii z grupy coli
  • liczba bakterii tlenowych w 30oC
  • liczba Enterobacteriaceae
  • liczba drożdży i pleśni
  • ogólna liczba bakterii tlenowych w 30oC
  • obecność gronkowców koagulazo-dodatnich
  • obecność bakterii z grupy coli
  • liczba bakterii redukujących siarczany (IV) rosnących w warunkach beztlenowych
  • liczba przypuszczalnych Bacillus cereus
  • Wśród naszych usług oferujemy metody instrumentalne, dzięki którym czas potrzebny na wykonanie analizy jest skrócony w stosunku do metod klasycznych

  • liczba bakterii tlenowych w temp. 30oC w czasie 24 - 48 godzin - system TEMPO
  • liczba bakterii z grupy coli w czasie 24 godzin - system TEMPO
  • liczba Escherichia coli w czasie 24 godzin - system TEMPO
  • liczba Enterobacteriaceae w czasie 24 godzin - system TEMPO
  • obecność pałeczek Salmonella spp. w czasie 24 godzin - aparat mini Vidas
  • obecność Listeria monocytogenes w czasie 48 godzin - aparat mini Vidas
  •