badanie żywności
  • mleko surowe
  • mleko w proszku
  • serwatka w proszku
  • ogólna liczba drobnoustrojów
  • liczba komórek somatycznych
  • zawartość: tłuszczu, białka, laktozy, suchej masy
  • punkt zamarzania, % dodanej wody
  • obecności antybiotyków i innych substancji hamujących
  • oznaczanie lekowrażliwości drobnoustrojów chorobotwórczych
         - antybiogram
  • zawartość mocznika
  • zawartość chlorków
  • skład fizykochemiczny: tłuszcz,
    białko, popiół, laktoza, sucha masa, kwasowość SH 
  • wskaźnik czystości
  • wskaźnik nierozpuszczalności
  • obecności antybiotyków i innych substancji hamujących
  • sucha masa metodą wagową
  • białko metodą Kjeldahla
  • pH
  • badania mikrobiologiczne
    - zakres dostępny w zakładce Badania żywności

  •